Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 600kr
Shopping Bag
december 15, 2019 – Inspiration

Anna-Maria Blomqvist: “eftersom vi bor i ett äldre hus så är nog känslan mest lantlig”

Av: Clara

Anna-Marias Instagram innehåller otroligt vackra bilder på hennes skandinaviskt lantliga hem. Inte sällan fångar hon också sina ursöta barn och husdjur på bild, det förstärker den otroligt familjära känslan i hennes bildspråk.
Vi på ELDSTICKAN blir så inspirerade av henne, hoppas ni också blir det!
På Eldstickan kommer vi under vintern presentera några av våra egna favoriter, proffs och hemmafixare, som på ett eller annat sätt inspirerar till nya sätt att tänka kring heminredning och design.
Den här gången har vi ställt några frågor till Anna-Maria Blomqivst!

Namn: Anna-Maria Blomqvist

Bor:
  I Sigtuna

Gör: Fotograf och juristsekreterare 

Instagram:
@annamaria.blomqvist

Hur skulle du beskriva din egen inredningsstil?
– Min inredningsstil är en blandning av Skandinavisk stil, Art deco, Lantligt. Lite från rum till rum. Men eftersom vi bor i ett äldre hus så är nog känslan mest lantlig.

“Eftersom vi bor i ett äldre hus så är nog känslan mest lantlig”

Vilken är din favoritfärg när det kommer till inredning?
– Grönt, grått, vitt och svart. 

Vilken är din favorit-inredningspryl hemma, och varför?
– Mitt Vitrinskåp som jag budade hem från Bukowskis. Skåpet är från tidigt 1900-tal. I det skåpet sätter jag mina fina vaser, böcker och tallrikar.  Det bästa är att skåpet går att förändra beroende på vad jag ställer in. Diskret snickarglädje och så vackert. 

“Jag är rätt sparsam med julpynt”

När börjar du julpynta och vilket är ditt bästa julpynt?
– Jag började julpynta två veckor innan advent i år. Det är egentligen för tidigt enligt mitt tycke, men jag kände att jag behöver ljusa upp hemmet med stjärnor. November i år är verkligen solfattig. Jag är rätt sparsam med julpynt, tomtar och sånt men jag älskar julstjärnor i fönstren. Min favorit är min stora “julblomma” från Watt&Veke.

Följer du några inredningsbloggar som du kan tipsa oss om?
Frida Ramstedt- TRENDENSER, Daniella Witte och Strenghielm

Vilken ELDSTICKAN skulle du vilja ha?
– Svart!

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar. Mejla till info@eldstickan.se

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!