Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 695kr
Shopping Bag
oktober 14, 2020 – Inspiration

Mirela Rozajac – “Jag inreder helst med jordnära färger”

Av: Ida

Värme och harmoni är det första som slår en när man ser Mirelas hem och konto – med mjuka färger som går ton i ton skapar hon en lugn och harmonisk atmosfär. Ett hem med känsla och personlighet, där man ser en blandning av nytt med vintage och loppisfynd samt med sin egna konst. En stor inspirationskälla som vi tror att ni kommer att gilla!

På den här sidan presenterar vi på ELDSTICKAN några av våra egna favoriter, proffs och hemmafixare, som på ett eller annat sätt inspirerar till nya sätt att tänka kring heminredning och design. Den här gången har vi ställt några frågor till Mirela Rozajac

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Jag tycket att min inredningsstil är rätt ljus i jordnära toner. Med en personlig touch så som mina egen målade tavlor och en blandning mellan nytt och Vintage/loppis, älskar även att blanda in lite kulturella detaljer i  vårt hem med.

Vilka färger inreder du helst med?

Jag inreder helst med jordnära färger, beige, brunt och vitt är basen i mitt hem. Tycker man kan skapa så mycket känsla, djup med dessa som bas. Tycker även om trä detaljer, som min stora bruna skål på bordet i vardagsrummet eller mina trähyllor i köket som jag älskar så.

Har du någon inredningsdetalj i ditt hem som är din favorit – varför är den det?

Finns en hörna i vardagsrummet som får mitt hjärta att slå ett extra slag. Hörnan innehåller ett litet runt träbord som min man byggt till mig, som påminner om ett liknande runt bord som jag och familjen åt vår mat vid när jag var liten och hälsade på i hemlandet Montenegro. Bordet skapade så härliga pratstunder och minnen tillsammans när jag var liten men även idag, dock spelar vi mest spel med barnen där just nu men är så lycklig att jag kan göra något liknande här hemma med vårt runda lilla bord. 

Sedan har vi golv kuddarna / sittkuddarna eller golvsoffan (de har många namn har jag konstaterat ) . De har varit något jag velat ha sedan barnsben och när jag och min man slog samman våra tankar och visions så insåg vi att vi båda ville ha den hörnan men inte kunnat förverkliga det förrän nu i vårt hus.  Så ja, den hörnan innehåller mycket känslor, minnen och bara härliga sådana.

Vart finner du din inspiration?

Jag finner inspiration lite överallt. Jag tycker att man är omringad av så mycket vackert runt om en här i livet, det gäller bara att “see the beauty in it”. För mig kan en solnedgång ge så mycket inspiration eller bara en enkel promenad i skogen. Resor runt om i världen är en stor inspirationkälla. Men jag tycker även att sociala medier bjuder på så mycket inspiration bland annat Instagram och Pinterest

Jag tycker att man är omringad av så mycket vackert runt om en här i livet, det gäller bara att “see the beauty in it”.

Har några inredningskonton som du vill tipsa om?

Jag har så många konton som jag skulle vilja tipsa om men får avrunda till några av mina favoriter. Tycker om konton som bjuder på en blandning mellan vackra bilder, hemmet och livet.

@isla_et_nomade
@sorayaforsberg
@saint.fabien
@leilabavcic
@bythun
@feliciaaalm
@maawingedesign
@nadjamini
@vittvittvitt

Klicka på namnet för att komma direkt till kontot

Vilken färg på ELDSTICKAN är din favorit?

Min favoritfärg på Eldstickan är vit. 

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar. Mejla till ida@eldstickan.se

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!