Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 695kr
Shopping Bag
oktober 27, 2020 – Inspiration

Erika Forsbäck “En styling kan variera väldigt mycket, men det är också det som gör det så roligt!”

Av: Ida

Har du hört talas om gårdsstyling? Inför försäljningar av lägenheter och hem är homestyling något som är vanligt att ta till, Erika och hennes man såg potentialen att ta det ut till gårdarna! Vi har ställt några frågor till Erika om hur idén till företaget växte fram. Hon bjuder dessutom på några bra stylingtips!

På den här sidan presenterar vi på ELDSTICKAN några av våra egna favoriter, proffs och hemmafixare, som på ett eller annat sätt inspirerar till nya sätt att tänka kring heminredning och design. Den här gången har vi ställt några frågor till Erika!

Namn: Erika Forsbäck

Bor: Sörmanland

Gör: Jobbar med gårdsstyling

Instagram: @gardsstyling

Beskriv dig själv och berätta lite om vad du gör 

Renoveringar, inredningsprojekt och inspirationssökande har länge varit det jag och min man spenderat varje ledig stund med och det har blivit min stora passion. För ungefär två år sedan beslutade vi att byta livsstil och göra det vi älskar fullt ut. Vi hade nyligen fått tvillingar och insåg att om vardagspusslet inte ska ta all vår energi och tid så behövde vi göra en radikal förändring. Livet pågår nu och det gäller att våga forma sitt liv så som man vill ha det! Så vi sålde vår älskade nyrenoverade lägenhet i Vasastan i Stockholm och bosatte oss på gården i Sörmland på heltid.

Det var en stor livsförändring som innebar att vi gick ner i tid på våra jobb och gav oss själva möjligheten att arbeta med det vi älskar och det som vi är riktigt bra på. Dvs att se potential i fastigheter, renovera och utveckla dem för att sedan inreda och skapa härliga hem. Idag är jag så glad att vi vågade ändra vår livsstil och idag är inredning en ännu större del av mitt liv. Det är så häftigt och inspirerande hur man kan skapa miljöer med hjälp av inredning. Jag är övertygad om att alla människor mår bra av att omge sig med vackra saker och bo i vackra och härliga miljöer. 

Livet pågår nu och det gäller att våga forma sitt liv så som man vill ha det!

Hur kom du på idén med gårdsstyling? 

Affärsidén fanns plötsligt bara där en dag för ungefär ett år sedan och när idén väl hade kläckt kändes det så otroligt självklart. Inom några veckor hade vi startat ett aktiebolag, gjort en gedigen affärsplan, skapat en hemsida, grafisk profil mm.

Men om jag backar bandet lite så grundar sig idén i det faktum att många gårdar som läggs ut till försäljning inte alls presenteras på ett tilltalande sätt och dess potential kommer inte till sin rätt. Homestyling är ju väldigt utbrett vid försäljning av lägenheter och villor, men av någon anledning är det inte alls vanligt vid gårdsförsäljningar. Där ser vi en enorm potential och vårt erbjudande sträcker sig från interiör- exteriör och skoglig styling. Dvs vi tar ett helhetsgrepp runt gården och fokuserar våra insatser där vi anser att det ger bäst resultat för att höja det totala värdet av gården. I vissa fall handlar det om att styla huset invändigt för att det är huset som kommer vara det avgörande för spekulanten. I andra fall kanske huset är i så pass dåligt skick att det snarare lönar sig att fräscha upp gårdsplan för att visa upp gårdsbildens potential.

Hur fungerar det vid en styling? 

Upplägget varierar hemskt mycket beroende på vad kunden behöver hjälp med. Men alla uppdrag börjar med att jag åker ut till gården och går igenom bostaden tillsammans med kunden. Vår mest populära tjänst hittills är så kallad ”Delstyling”. Det betyder att jag grundar stylingen i hemmets befintliga möblemang, rensar och plockar bort mycket, samt adderar en del nya möbler för att skapa en perfekt balans. Därefter går jag lös med inredning, växter, textilier och belysning för att skapa den rätta känslan. Jag är självklart med och stylar bilderna vid fotograferingen och jag är även behjälplig inför visningar om det önskas. Självklart kan vi även möblera upp tomma hem vid behov, det är också vanligt att vi blir anlitade för ”Stylingrådgivning”. Det innebär att jag förser kunden med en konkret och detaljerad rådgivning rum för rum som de sedan själva genomför.

Vårt nästa uppdrag är en ren exteriör styling och går ut på att vi tar bort träd och buskar som vuxit sig för nära huset. En styling kan med andra ord variera väldigt mycket, men det är också det som gör det så roligt!

Vilka är dina bästa stylingtips  

Styling handlar i grund och botten om att skapa en dröm och få spekulanterna förälskade i hemmet. De ska se sig själva bo där och med hjälp av styling kan vi leda dem rätt genom bostaden och hjälpa dem att se hemmets bästa sidor. Tricket är att rensa rejält och låta ett fåtal väl utvalda möbler och inredningsdetaljer ta plats. Det är stor skillnad på att styla inför försäljning och att inreda för att bo. Vid en styling ska det vara luftigt, fräscht, nästan en aning ouppnåeligt så att spekulanterna verkligen vill ha det. Växter, textilier och vackra iögonfallande inredningsdetaljer är mina viktigaste redskap vid en styling. Vår nisch är av naturliga skäl lantlig inredningsstil. Vi stylar endast med sådant vi själva tycker är fint och kan stå för. Vi adderar gärna antikviteter till stylingen som en härlig kontrast. 

Och slutligen, vilken ELDSTICKAN är din favorit? 

Helt klart Barrskog! Jag använder ofta grönt som accentfärg i mina inredningar. Perfekt att matcha med gröna växter för att skapa en ombonad känsla och för att bryta av. 

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar. Mejla till ida@eldstickan.se

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!