Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 695kr
Shopping Bag
november 8, 2020 – Inspiration

Helena Sundström “viktigast att inreda för sin egen skull”

Av: Ida

Helena driver Instagramkontot @hemmahoshelena och bloggen med samma namn, där fokus ligger på inredning och trädgård. Hennes stil är ombonad och personlig och saker får gärna ha en historia eller ett minne bakom sig. För Helena är det viktigast att inreda hemmet för sin egen skull, något som vi på Eldstickan verkligen håller med om!

På den här sidan presenterar vi på ELDSTICKAN några av våra egna favoriter, proffs och hemmafixare, som på ett eller annat sätt inspirerar till nya sätt att tänka kring heminredning och design. Den här gången har vi ställt några frågor till Helena Sundström

Namn: Helena Sundström

Bor: Piteå

Gör: Marknadschef på husföretaget Villa Varm. Driver bloggen Hemma hos Helena på fritiden

Instagram: @hemmahoshelena


Beskriv dig själv och berätta lite om vad du gör:

Jag är 50 år och brinner för inredning och trädgård. I mitt jobb kommer jag i kontakt med kunder som planerar att bygga hus, något som jag verkligen gillar. Bloggen har jag haft i 12 år och gillar att inspirera andra och ge tips och råd. Att fotografera och arrangera bilder tycker jag är jättekul, något som jag också gör i mitt arbete. Inredningen kan verkligen skapa en viss stämning eller känsla i ett hem. För mig är det viktigt att inredningen har en röd tråd genom hela huset.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Min inredningsstil kan jag nog beskriva som ombonad och personlig. Jag vill gärna att mitt hem ska kännas personligt och harmoniskt. Sakerna får gärna ha en historia eller att ett minne ligger bakom. För mig är det viktigast att inreda för sin egen skull, det ska vara mysigt och välkomnande och spegla dem som bor i huset, det får inte bli opersonligt.

Vilka färger inreder du helst med?

Jag gillar nog lugna naturfärger och inte för vitt. Hemma i huset tycker jag om grönt och svart som accentfärg. I vår vinterstuga har jag inrett med brunt och grått – där ska det kännas varmt och ombonat efter en dag på skotern eller i slalombacken. Där har jag orange och koppar som accentfärger.

Har du någon inredningsdetalj i ditt hem som är din favorit – varför är den det?

Det är nog ett gammalt svart skåp som kommer från min farfar. Det är aldrig ommålat och så där lagomt patinerat det bryter fint mot nyare möbler. Känns spännande att ha något med historia i sitt hus! Önskar att jag visste mer om skåpet och var det kommer ifrån…


Vart finner du din inspiration?

Jag läser många inredningstidningar, besöker den årliga fackmässan Formex och kollar Instagram. På resor, restauranger och hotell är också en stor inspirationskälla.

Vilken färg på ELDSTICKAN är din favorit?

Hemma i huset är Aska och Skog som gäller. I sportstugan är det Eld

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar. Mejla till ida@eldstickan.se

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!