Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 695kr
Shopping Bag
november 18, 2020 – Inspiration

Martina Sahl, Grundare ELDSTICKAN

Av: Ida

19:e November är det Women’s Entrepreneurship’s day som ämnar att lyfta och stärka kvinnliga entreprenörer. Vi har gjort en mini-intervju tillsammans med ELDSTICKANS grundare Martina Sahl som vi hoppas ska inspirera och motivera fler unga kvinnor att våga ta steget och förverkliga sina idéer!

Berätta lite om dig själv och vad du gör

Jag är en väldigt social, driven och kreativ person som älskar när det händer saker. Så just nu är det lite tråkigt med Corona-restriktionerna. Men det händer en massa spännande på ELDSTICKAN, så det är väldigt kul! 

Jag gör allt möjligt på ELDSTICKAN. Allt från produktutveckling, produktion, e-handeln, kontakt med alla kunder, inköp, kontakt med alla mina grymma samarbetspartners. Även om jag inte är så lagd åt de administrativa hållet så är jag så glad och tacksam att jag får en inblick i så mycket olika och lära mig så mycket nytt. 

Foto: @emmaerikssonphoto 

Idén som växte till en svensk design klassiker “in the making “

Martina, fick sin idé till ELDSTICKAN när hon letade efter något vackert att tända sina ljus med. Hon tyckte det var dags att tändsticksasken fick en ny, mer elegant design och kom på konceptet med glasflaska. Idén blev startskottet till vad som sedan varit på god väg att bli en svensk designklassiker!

Hur allt startade

I början blev det många och långa sena nätter där Martina själv ordnade allt med att paketera och skicka ut ordrar.

Vart hittar du din inspiration?

Överallt! Alltifrån möten med människor, resor, musik m.m. Sen mår jag väldigt bra av att träna, blir alltid väldigt inspirerad och motiverad efter ett träningspass. 

Vad vet du idag som du önskade att du visste när du startade ELDSTICKAN? 

Att man inte behöver oroa sig så mycket, allt löser dig! Våga satsa. Jag har alltid varit optimistisk. Men är också väldigt känslosam som gör att jag kan fastna i en oro för små saker i sammanhanget. 

Vilka är dina bästa råd för andra som vill göra verklighet av sina ideér? 

Just do it! 🙂 Börja någonstans. Tänk inte för stort i början, eller det kan du göra, men det viktiga är att du börjar och tar första steget annars kommer du aldrig kunna ta nästa…. 

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar. Mejla till ida@eldstickan.se

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!