Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 695kr
Shopping Bag
februari 22, 2021 – Inspiration

Ida Thun “jag dras till lugna och harmoniska färger.”

Av: Martina

Ida är ELDSTICKANS fotograf boende på Irland med ett hem som påminner om hennes skandinaviska rötter. Färgerna vitt, beige och svart går som en röd tråd genom hemmet och skapar lugn och harmoni. Vi på ELDSTICKAN blir så inspirerade av Idas hem, det tror vi ni också blir!

På den här sidan presenterar vi på ELDSTICKAN några av våra egna favoriter, proffs och hemmafixare, som på ett eller annat sätt inspirerar till nya sätt att tänka kring heminredning och design.
Den här gången har vi ställt några frågor till Ida

Namn: Ida Thun

Bor: Dublin, Irland

Gör: Fotograf och Social media manager

Instagram: @bythun

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Tycker det är så svårt att sammanfatta min stil då jag egentligen inte har någon speciell tanke med min inredning. Men det är nog ganska passande att säga att den är typiskt skandinaviskt. Jag tycker inte om när ett rum känns “rörigt” så jag försöker hålla det ganska minimalistiskt. Dock är det svårt då jag har så många fina saker som jag gärna vill ha framme, så det är lite av en balansgång mellan att vilja visa upp allt och hålla det avskalat, haha.

Vilka färger inreder du helst med? 

Jag blir lätt stressad när det händer för mycket runt omkring mig, så jag dras till lugna och harmoniska färger. Mina favoriter är helt klart vitt och beige, men jag har även börjat dras mot fler naturfärger som ger lite mer kontraster till hemmet.

Har du någon inredningsdetalj i ditt hem som är din favorit – varför är den det? 

Oj, jättesvårt att bara välja en och det ändras egentligen hela tiden. Men just nu är min lampa från Ferm Living min favorit. Den är snyggt stilren men samtidigt en rolig detalj med sin lite annorlunda form – ett stort plus att den dessutom är dimbar så man kan få till det perfekta mysljuset!

Vart finner du din inspiration?

Lite varstans, men måse nog säga att Pinterest och Instagram är mina största inspirationskällor. Sen gillar jag att bläddra i inredningstidningar för att koppla av men det blir tyvärr allt för sällan jag tar mig tid till det. Då är det mycket enklare att scrolla på mobilen.

Har några inredningskonton som du vill tipsa om?  

Finns ju så många inspirerande konton att tipsa om så svårt att välja men här kommer ett gäng som jag kommer på just nu:

@thedesignchaser
@sebastian.schmidt
@niblu.home
@emmamelins
@amandaxelssson

Vilken färg på ELDSTICKAN är din favorit? 

Kommer kanske inte som någon överraskning att Liten Vit är min favorit! Den smälter fint in till övrig inredning samtidigt som den är en fin inredningsdetalj.

Är du intresserad av inredning och förtjust i att visa upp ditt hem eller dina inspirationskällor. Gillar du Eldstickan och vill att vi tar oss en titt på ditt flöde och dina idéer? Hör gärna av dig. Vi är alltid intresserade av att ta del av fler inredningstips och tankar!

Läs gärna våra andra mini-intervjuer!