Din Varukorg

Här var det tomt!

Gå till butiken för att lägga till produkter i din varukorg.

Till Butiken
Fri frakt vid köp över 600kr
Shopping Bag
april 21, 2023 – Okategoriserad

Varför ska man ha en brandfilt?

Av: Martina

Brandfiltar är en viktig del av brandskyddet i hemmet, på arbetsplatsen eller i offentliga byggnader. De är enkla och effektiva verktyg som kan hjälpa till att släcka små bränder och minska risken för skador och skador på egendom.

En brandfilt är en stor bit av icke-brännbar textil som är konstruerad för att släcka mindre bränder genom att kväva dem. De är gjorda av material som är behandlade med en speciell brandhämmande substans, vilket gör dem motståndskraftiga mot lågor och hög värme. De är också lätta att hantera och förvara, vilket gör dem till ett utmärkt val för många olika typer av miljöer.

Det finns flera fördelar med att använda brandfiltar. De är mycket enkla att använda och kräver ingen speciell träning eller erfarenhet för att använda dem effektivt. De kan också användas för att släcka olika typer av bränder, inklusive brand i kläder, papperskorgar, elektriska apparater och mycket mer.

Förutom att släcka bränder kan brandfiltar också användas för att skydda människor från eld. Om du till exempel befinner dig i ett rum med en brand, kan du svepa in dig i en brandfilt för att skydda dig från lågorna och röken. På så sätt kan du undvika skador och potentiellt rädda ditt liv.

En annan fördel med våra brandfiltar är att de blir en snygg detalj i ditt hem som du vill har framme. Detta gör det lätt att ha en brandfilt inom räckhåll vid alla tider. Våra brandfiltar har dessutom fått höga betyg från Testproffs i ett av deras konsumenttest.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att en brandfilt inte ersätter en fungerande brandsläckare. Brandsläckare är fortfarande det mest effektiva sättet att släcka en brand och bör alltid finnas till hands i alla byggnader. Men en brandfilt kan vara ett bra komplement till en brandsläckare eller ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skydda ditt hem eller kontor från mindre bränder.

Foto: Arkihem

Sammanfattningsvis är brandfiltar en enkel och effektiv lösning för att släcka mindre bränder och skydda dig och din egendom från eld. Våra är snygga, lätta att använda och förvara och kan vara en viktig del av brandskyddet i alla hem och byggnader. Så se till att du har minst en brandfilt tillgänglig i ditt hem eller arbetsplats, så är du redo att hantera en eventuell brand.